A.N.T. Zenekar - Lakodalmas zenekar, esküvői zenekar kereső

Tartalomhoz ugrás
A.N.T. Zenekar
Zenekari tagok:

Faragó László – Gitár / Ének
Ikotín Rudolf – Dobok / Ének
Vígi Ferenc – Billentyűsök – Harmonika
Faragó Mihály – Basszusgitár / Ének
Góbor Attila – Billentyűsök / Ének
Kenderesi Róbert – Hegedű / Ének
Kenderesi Zoltán – Hegedű – Gitár / Ének
Kenderesi Zoltán – Hegedű – Gitár / Ének
Az együttes 1985-ben alakult. Az alapfelállás a következő volt: Vigh Roland: billentyűs hangszerek, Ikotín Rudolf: dobok,  Faragó Mihály: basszusgitár, Faragó László: gitár. Kezdetben rock zenével próbálkoztunk, ismert magyarországi együttesek zenéjét játszottuk. Csakhamar rá kellett jönnünk, hogy ez a fajta zene nekünk pénzt nem hoz a konyhára, még az alapvető hangszerek beszerzése is igencsak körülményes lett volna, hiszen akkor még valamennyien tanulók voltunk. Mikor egyik zenésztársunk megemlítette, hogy lakodalmas zenével kellene foglalkoznunk, nem tapsoltam örömömben. Legszívesebben elvetettem volna ezt az ötletet, de be kellett látnom, ha fejlődni szeretne a zenekar, akkor oda pénz kell. Az, a lakodalmazásban volt. Megfogadtam max. 3-4 évig művelem ezt a műfajt, és azután visszanyargalok a rockhoz. De legkésőbb a katonaság után. Nem így történt.

Mikor elkezdtünk gyakorolni a lakodalmas repertoárt, a testvérem jelezte (aki akkor épp katona volt), hogy szívesen beszállna a Band-be szaxofonnal. Így mikor ő leszerelt vett egy szaxit-és nyüvesztette éjjel nappal. Közben a billentyűsünk tovább állt…

ant zenekar a daridoban 9Márió a harmonikás és az A.N.T. zenekar – Kincsem Park – Budapest

A(3+2 együttes megjelenésével) nagy zenei robbanást meglovagolva a nyolcvanas évek derekán mi is kiadtunk két bakelit lemezt Abszolút Nosztalgikus Társaság röviden A.N.T. zenekar   néven. Majd koncertezni kezdtünk vajdaság szerte, és jöttek a lakodalmak báli mulatságok egyéb fellépések.

ant zenekar a daridoban 7Matyi és a hegedűs és Tekknő és az A.N.T. zenekar – Kincsem Park – Budapest

1989 temerini sportcsarnok telt házas koncert (még a lépcsőkön is ültek annyian voltak ránk kíváncsiak) emlékezetes maradt számomra. Ekkor már a harmadik lemezt készítettem a zenésztársaimmal (ami sajnos soha nem jelent meg, mi több nem is rögzítettük a dalokat). Nekem ez a lemez sokat jelentett volna, mivel az együttest ekkor már igen erős csapat jellemezte. Stojšić Đorđe: billentyűsök, Koncz Sándor: gitár, billentyűsök, basszusgitár, Csorba Zoltán: basszusgitár szaxofon és mi Faragó György, Ikotín Rudolf és jómagam Faragó László. Még ez év szeptemberében bevonultam katonának, így a következő év nyara és báli szezonja kimaradt az együttes életéből. Mire leszereltem a régi zenésztársak közül a Sándor már a Kanadai vízumát várta, kis idő múlva ki is költözött a családjával együtt,

Đorđe az osztrákoknál kapott munkát, egy síparadicsomba lett bárzongorista, Zoltán pedig a munkájából adódóan hagyta el a zenei pályát. Ekkor különböző tagcserék követték egymást, hogy hány zenészkolléga

ant zenekar a daridoban 6Dolly ( a Dolly Roll zenekar énekesnője) és az A.N.T. zenekar – Kincsem Park – Budapest

fordult meg a zenekarban pontosan már nem tudom. Többek között: Ikotín Dénes, Papp Tibor, Góbor Attila, Paska Tibor, Kovacsics István, Horváth József, Balla Gábor , Gusztony László. Újabban meg: Ilija Géza és Burai Károly, Kenderesi Zoltán, Kanalas Róbert, Balázs Zoltán, Kenderesi Róbert.

1995-ben megjelent egy kazettánk a Kadencia budapesti kiadó gondozásában. Ekkor a következő volt a felállás: Vígi Ferenc billentyűsök, Góbor Attila billentyűsök,ének Ikotín Rudolf dobok, Faragó Mihály basszusgitár, Faragó György Saxofon, klarinét, Faragó László gitár, ének.

Elmúlt 30 éves zenei pályafutásom alatt sok helyen felléptünk, és én megszerettem ezt a műfajt, mert mi nem csak a klasszikus lakodalmas zenét játsszuk, hanem  minden olyan stílust, amit be lehet lopni a lakodalmak világába és a paletta igen széles.
Elérhetőségek:
tel: +36203367233
Vissza a tartalomhoz